Hot


In tientallen knotsgekke cartoons weten Charel Cambré en Marc Legendre de BeeVee’s (Bekende Vlamingen) niet enkel raak te typeren, tegelijk doorprikken ze op heel eigen wijze menig ballonnetje.

BeeVee
Met mij kun je lachen
Charel Cambré en Marc Legendre
2010, Linkeroever Uitgevers
Prijs: € 9,90
ISBN 978 90 5720 360 2
Verschijnt: oktober 2010


Links

ATLAS
OOGACHTEND
STANDAARD UITGEVERIJ / MANTEAU
LINKEROEVER UITGEVERS
VRIJDAG
the house of books
Jan Bosschaert
Stijn Gisquière
Kristof Spaey
Kris de Bruyne
Michael Fahres
Thom Clabots

Stuff

De Legendre grabbelton

Het lijkt alsof Marc Legendre met iets nieuws uitpakt telkens je met je ogen knippert. Alles netjes in rubrieken gieten, is onbegonnen werk en dus blijft er veel over dat nergens bij hoort. Vandaar deze grabbelton waarin een wonderlijk allegaartje van zeer uiteenlopende zaken te vinden is.

CAMPING PARAISO in STROKE


CAMPING PARAISO, de nieuwe graphic novel van Marcel Rouffa (beeld) en Marc Legendre (scenario en dialogen) verschijnt in afleveringen in het nieuwe digitale, tweewekelijkse striptijdschrift STROKE. Op de cover een beeld uit Camping Paraiso, ingekleurd door Kristof Spaey.


Trilogie van de zinloosheid in DW B


Nadat De Gids het in het decembernummer al over de Trilogie van de zinloosheid had (kijk onder GRAPHIC NOVEL of maak gebruik van de link), besteedt nu ook Dietsche Warande & Belfort aandacht aan de graphic novel. Met bijdragen van o.a. Hanco Kolk, Charles Burns en Marc Legendre.
Een zeer lezenswaard nummer met veel moois.


Marc Legendre & Charel Cambré
SCHUIMSLAGERS in KNACKTijdens de zomermaanden van 2011 publiceert het weekblad Knack de strip 'Schuimslagers' die Marc Legendre en Charel Cambré maken in opdracht van toenmalig hoofdredacteur Karl van den Broeck. In 16 bladzijden vatten de auteurs de crisis in Europa en in België samen en leveren ze ongezouten commentaar op het doen en laten van de heren en dames politici.
'Schuimslagers' wordt enthousiast onthaald door de lezers (zie ook onder POST op deze site) en terwijl de strip in Knack loopt, dingen verschillende uitgeverijen naar de uitgeefrechten. Maar zoals dat tegenwoordig gaat, wanneer de strip stopt in Knack en die uitgevers er dus zelf voor moeten betalen, wordt het allemaal te duur.

Lees hier de vijf eerste platen
more ...


Kris De Bruyne en Marc Legendre
DAAR ZIT MUZIEK INLA MATANZA SONGS van Kris De Bruyne werd deels geschreven op El Hierro waar Marc Legendre woont. De Bruyne koos voor de hoes van de cd, artwork uit 'Verder', Legendres graphic novel die als enige ooit de shortlist haalde van de Libris Literatuur Prijs. Op de achterkant en in het bijhorende booklet nog meer (foto)materiaal van Legendre. En op de cd natuurlijk prachtige songs van Kris De Bruyne! De Morgen noemt het één van zijn beste cd's.


Charles Burns en Marc Legendre in Philadelphia
13 februari 2011In april 2011 was Marc Legendre samen met Charles Burns gastspreker op een symposium over de graphic novel in Philadelphia op uitnodiging van het department Germanic Languages and Literatures van de Penn University.
Onder de titel ‘Graphic Exchanges’ had men het er onder andere hebben over graphic novels uit België en de V.S. en over de relatie tussen en traditie van beide landen op gebied van de beeldroman'.


Cambré en Legendre
LACHEN MET BEKENDE VLAMINGENDe risee en de fusee, de mooiprater en de zwijger, de kalendergirl en de breinworm, de ster en de vergane glorie, de poseur en de bon-vivant...
Met BeeVee's (Bekende Vlamingen) kun je lachen.
Het gelegenheidsduo Charel Cambré en Marc Legendre trakteert de lezer op cartoons waarin menig BeeVee in zijn of haar blootje wordt gezet.
Ongecompliceerde, pretentieloze humor van Flanders finests.


more ...


Cambré en Legendre
ALBERT en KR@SH


Sinds hun samenwerking voor het BeeVee cartoonboek slaan Cambré en Legendre regelmatig de handen in mekaar. Zo bedenkt Legendre mee gags voor Albert, Cambré's ironische kijk op het Belgische koningshuis (verschijnt in het weekblad Story, albums bij Glénat)) en het spetterende Jump (verschijnt in Kr@sh, albums bij Standaard Uitgeverij).
more ...


J.J. SLAUERHOFF
VERBEELDE GEDICHTEN
VERSCHEIDENE AUTEURS / Atlas


J.J. Slauerhoff (1898-1936) is een van de beroemdste en meest geliefde Nederlandse dichters.
Zijn werk wordt onder andere gekenmerkt door de beeldrijke taal waarin zijn verre reizen en verlangen naar het verleden een rol spelen.
Hij werd beïnvloed door Franse dichters als Baudelaire en Corbière.
Marc Legendre, Gerolf Van de Perre, Judith Vanistendael, Filip Leemans e.a. kozen een gedicht en bewerkten het tot een strip.

J.J. Slauerhoff / Verbeelde gedichten
Verschillende auteurs
Atlas 2009
ISBN 978 90 450 0092 3

more ...


Het Besloten Land & Legendre
'LEGENDRE LEEST'Michael Severi van Het Besloten Land in Leuven bood begin 2010 enkele mensen 'uit het vak' de kans hun top 5 van het voorbije jaar op de site te plaatsen. Legendre vertelde dat hij niet erg van hitparades houdt.
Van het ene kwam het andere en nu bespreekt hij twee keer per maand een bijzonder album voor Het Besloten Land.

Banner van Het Besloten Land door Randall C.


Gisquière & Legendre
UIT DE KUNST
Klassieke meesterwerken doen eindelijk hun mond open.
Stijn Gisquière dacht aan Marc Legendre toen hij een scenarist zocht voor een nieuwe gagreeks.
Na een dag brainstormen op een terrasje in Brugge hadden ze stof voor een tiental series. Of ze alles uitprobeerden, blijft onduidelijk. Uiteindelijk heeft deze ene het van de andere gehaald.
De grappen verschijnen o.a. in Klasse onder de titel UIT DE KUNST.

more ...